21 септембар 2016

DAN MIRA

Zajednička aktivnost boravka od 1. do 4. razreda

U našoj školi, obeležen je Svetski dan mira, u okviru zajedničkih aktivnosti boravka. 

Učenici su u školskom dvorištu oslikavali različite motive na ovu temu.  

Učenici trećeg i četvrtog razreda osmislili su tematske panoe na ovu temu, i izložili ih u školskom holu. >Učenici trećeg i četvrtog razreda osmislili su tematske panoe na ovu temu, i izložili ih u školskom holu. <ДАН МИРА
27 септембар 2016

TIMSKI RAD II1 I II4

Učiteljice Gordana Ilić i LJiLJana Stevanović održale su čas iz Sveta oko nas na malo drugačiji način!

Upoznavanjem naše okoline učenici su obišli Bajlonijevu pijacu i upoznali se sa njenim nastankom. Pesebno im se dopala biografija Ignjata Bajlonija.

Jesenje plodove degustirali su u  Skadarskoj ulici i videli kako je Beograd izgledao nekada.  >Jesenje plodove degustirali su u  Skadarskoj ulici i videli kako je Beograd izgledao nekada.  ТИМСКИ РАД II1 I II4
29 септембар 2016

''Jesenići'' grupni rad II1 i II3

Aktivnosti boravka

Učenici II1 i II3 su u okviru slobodnih aktivnosti produženog boravka, u realizaciji nastavnice Ivane Ivašković, imali priliku da kroz grupni rad učestvuju u izradi ''Jesenića''.

Stručni žiri je pogledao radove, a onda i podelio diplome koje su učenici sa oduševljenjem prihvatili. 

Kako izgledaju njihove porodice, možete pogledati na narednim slikama. >Kako izgledaju njihove porodice, možete pogledati na narednim slikama. 04 октобар 2016

Na času sa Milicom Dabović!

Promocija sporta

Na opšte oduševljenje đaka naše škole, u ponedeljak 3.10.2016. godine, posetila nas je jedna od najboljih košarkašica današnjice, Milica Dabović.

Aktivno je učestvovala na času fizičkog vaspitanja četvrtog razreda, u cilju promovisanja sporta, ali i ženske košarke.  

Kako je susret izgledao, pogledajte ovde>На часу са Милицом Дабовић!
09 октобар 2016

Neću da brigam, hoću da se igram!

Dečja nedelja

Dečja nedelja prošla je veoma veselo u našoj školi.

Tema ove divne nedelje bila je "Neću da brigam, hoću da se igram!", a učenici su u okviru slobodnih aktivnosti produženog boravka imali različite radionice.  

U petak su svi poneli svoju omiljenu igračku, i predstavljali svojim drugarima u školskom dvorištu. 

 > <Нећу да бригам, хоћу да се играм!
16 октобар 2016

Šaljemo pisma...

Poseta pošti II1 i II4

Učenici drugih razreda, sa svojim učiteljicama Gordanom Ilić i LJiljanom Stevanović, posetili su poštu u blizini naše škole i poslali svoja prva pisma.

Drugaci su bili oduševljenim ovim zadatkom, i sa nestrpljenjem očekuju koverte koje su poslali roditeljima.  

Takođe su realizovali i praktične primere adresiranja i pisanja pisama, koje su učili na nastavi srpskog jezika. 

 > <Шаљемо писма...
18 октобар 2016

Tribina o bezbednosti učenika

Poseta predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića

U ponedeljak, 17.10.2016. našu školu posetio je predsednik opštine Palilula sa svojim timom.

Pokrenuta je akcija montiranja integrisanog sistema video nadzora u svih 17 palilulskih škola.

Taj sistem biće u direktnoj vezi sa Policijskom stanicom Palilula. Cilj je prevencija distribucije narkotika među mladima, prevencija vršnjačkog naselja i maloletničke delikvencije.  Tribini je prisustvovalo oko 70 roditelja iz različitih odeljenja, koji su aktivno učestvovali u razgovoru sa predsednikom i policijom o ovim problemima. >Taj sistem biće u direktnoj vezi sa Policijskom stanicom Palilula. Cilj je prevencija distribucije narkotika među mladima, prevencija vršnjačkog naselja i maloletničke delikvencije.  Tribini je prisustvovalo oko 70 roditelja iz različitih odeljenja, koji su aktivno učestvovali u razgovoru sa predsednikom i policijom o ovim problemima. Tрибина о безбедности ученика
20 октобар 2016

Neobični časovi drugih razreda

Tematski dan

Drugaci su imali priliku da časove prate na malo drugačiji način, nego ono što nudi tradicionalna nastava.

Učiteljice Gordana Ilić, Nela Petrović, Milena Bjegović, LJiljana Stevanović sa svojim učiteljicama iz boravka Bojanom Ristić i Ivanom Ivašković, realizovale su timski rad kroz tematski dan JESEN.

Učenici su dinamično menjali aktivnosti na 20 minuta, iz svih predemeta. Bogaćenje rečnika iz srpskog jezika na ovu temu, sabiranje broja sa zbirom i razlikom iz matematike, Jesensku pesmu iz muzičke kulture i promene koje donose godišnja doba samo su deo onoga što su učenici naučili na ovim časovima.

Učenici su oduševljenim ovakvim radom, i sa nestrpljenjem očekuju još ovakvih aktivnosti, čak su davali sugestije za koje teme mogu da se osmisle tematski dani. 

Pogledajte naš tematski dan

 > Необични часови других разреда
29 октобар 2016

"U čast malog princa"

Sajam knjiga

Učenici 4-2 naše škole, predstavili su se na Sajmu knjiga. Učestvovali su u uvodnoj predstavi u okviru programa "U čast malog princa".

Autor interaktivne monokomedije, u kojoj su uloge uzeli naši četvrtaci, je naš učenik Stefan Mićanović.

Svi zajedno,  vrlo odgovorno, pristupili su svojim zadzženjima u improvizaciji knjige "Mali princ" i tako ostavili zadivljujući utisak na sve prisutne gledaoce. >Svi zajedno,  vrlo odgovorno, pristupili su svojim zadzženjima u improvizaciji knjige "Mali princ" i tako ostavili zadivljujući utisak na sve prisutne gledaoce. "У част малог принца"
02 новембар 2016

Ovo je zemlja za nas!

Projekat odeljenja II4

U holu naše škole možete pogledati veoma zanimljiv pano učenika  II4.

 U cilju razvijanja svesti o zaštiti životne sredine, zadatak učenika bio je da sa roditeljima obiđu i fotografijom zabeleže kritična mesta u svojoj okolini. 

Poruka učiteljice LJilje i njenih đaka veoma je jasna:

MOLIMO STARIJE I DRUGU DECU DA VODE VIŠE RAČUNA O PRIRODI, JER OVO JE ZEMLJA ZA SVE NAS!

 Ово је земља за нас!
11 новембар 2016

Održana tribina za roditelje o opasnostima na internetu

Tribinu održale predstavnice Policijske uprave grada Beograda

Predstavnice Odeljenja za prevenciju delinkventnog ponašanja Policijske uprave grada su održale tribinu za roditelje devetog novembra u školi. Tema tribine bila je elektronsko i vršnjačko nasilje.

Internet je ogroman medijum koji predstavlja izvor neograničene količine informacija koje korisnik može da sazna, ali i da pruži.  Prisutni roditelji su upozoreni na opasnosti u koje mogu da ulete deca koja bez nadzora odraslih koriste internet i na najčešće greške koje prave deca i odrasli. Dobili su i savete kako roditelji treba da postupaju da bi zaštitili decu od opasnosti na internetu. Inspektorke su prenele roditeljima i svoje utiske o našim učenicima od četvrtog do osmog razreda sa kojima su u toku oktobra vodile razgovore na istu temu. Ovde pogledajte fotografije sa tribine.

Zahvaljujemo se predstavnicama Policijske uprave Beograda, roditeljima koji su prisustvovali tribini i novinarima sa Prve televizije, koji su medijski propratili ovaj školski događaj. >Zahvaljujemo se predstavnicama Policijske uprave Beograda, roditeljima koji su prisustvovali tribini i novinarima sa Prve televizije, koji su medijski propratili ovaj školski događaj.18 новембар 2016

Edukacija učenika petog razreda

Nastavnica građanskog vaspitanja, Gorana Vlašić sa svojim učenicima petog razreda organizuje grupni rad u cilju edukacije učenika o različitim temama. 

Učenici rade u timovima, donose materijal i na času rade na određenu temu.

Neke od tema su: zdrava ishrana, diskriminacija, igrice, sport i zdravlje, zaštita životne sredine, nasilje i sl. 

Pogledajte kako to izgleda>Едукација ученика петог разреда
21 новембар 2016

Aktivnosti učenika II4

Obeležavanje Dana muškaraca

Međunarodni Dan muškaraca obeležava se od 1999. godine, a naši učenici su sa svojom učiteljicom LJiljom Stevanović i svojom kreativnošću rešili da obraduju tate, dede, braću...

Tokom nedelje reciklirali su plastiku i papir. Napravili su od recikliranog papira čestitke, a od plastičnih flaša držače za kišobrane. 

Pogledajte naše radove>Активности ученика II4
23 новембар 2016

Zmajeva pesma

Naši prvaci imali su zanimljivu aktivnost, oslikavanje Zmaje pesme. 

Učenici su ilustrovali po jednu pesmu koju su izabrali.  Izabrana su četiri rada. >Učenici su ilustrovali po jednu pesmu koju su izabrali.  Izabrana su četiri rada. <

http://www.osvladaaksentijevic.edu.rs/upload/image-0-02-05-b80f957beec62d782f92ad7fe00d5a84da7ffa0a176335d97cdb680ff2cf1fca-V.jpgЗмајева песма
25 новембар 2016

III mesto za učenika Filipa Bajramovskog II4

Učenik Filip Bajramovski je na Međunarodnom literarnom konkursu "Tesla u svetlosti pesme" osvojio 3. mesto. 

Pročitajte pesmu našeg talkentovanog učenika i uživajte u slikama sa dodele diplome. 

 

Tesla u svetlosti pesme

Dok su sveće na stolu gorele,

noći su bile čarobne.

Čarolija je noći svetlost dala,

za to ti Tesla hvala!

 

I mrak mu je zahvalan,

što je deci hrabrost doneo

i ljudima nove mogućnosti pružio.

 

U Kosmosu je zemlju obasjao

i sve ljude na planeti povezao.

I mogućnost dao svima da se služe

njegovim delima.

 

Zato danas i ja znam gde god

da krenem, neće biti mrak.

Jer ta svetlost je Teslin poklon

za sve naIII место за ученика  Филипа Бајрамовског II4
08 децембар 2016

Praćenje, vrednovanje i podticanje napredovanja učenika

Obavezno stručno usaršavanje nastavnika

Za nastavnike i stručne saradnike, u školi je u subotu, 3.decembra 2016. održan akreditovani seminar "Praćenje, vrednovanje i podsticanje napredovanja učenika". Cilj seminara bio je upoznavanje sa različitim tehnikama praćenja toka i ishoda učenja u funkciji motivisanja učenika za napredovanje u učenju;  praćenje i vrednovanje postignuća učenika zasnovano na obrazovnim standardima; upućivanje nastavnika na načine osnaživanja učenika da vrednuju sopstvena postignuća.

Ovaj seminar odabrali smo zato što proizlazi iz zadataka Razvojnog plana i analize rezultata ekstrne evaluacije i samovrednovanja rada škole