28 октобар 2019

Обавештење за родитеље

Тремин за одржавање великих отворених врата

Поштовани родитељи,

Обавештавамо вас да ће прва велика отворена врата у школској 2019/20. години бити одржана у четвртак, 31. октобра од 18 сати.

Први класификациони период завршава се до краја друге недеље новембра.Обавештење за родитеље
11 март 2020

Мере опреза због појаве инфекције изазване корона вирусом

Поводом појаве болести изазване корона вирусом КОВИД 19 у Србији ученицима препоручујемо мере опреза:

Лична заштита:

-          Редовно прање руку сапуном. У школским тоалетима ће бити распоређени сапуни, али препоручујемо ученицима да доносе свој сапун у кутијицама и да користе папирне марамице или убрусе за брисање руку.

-          Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама

-          Кашљати или кијати у папирну марамицу

-          Нема потребе да здрави људи носе маске

Заштита у средини у којој се борави

-          Често чишћење радних површина, ствари и одеће које се користе

-          Употребљене марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке

-          Минимализовати дељења ствари из руке у руку. Употребљавати само своју флашицу за воду. Не размењивати храну.

-          Редовно проветравати просторију у којој се борави

Мере заштите у друштву

-          Стајати на не мање од једног метра удаљености од особе која има видљиве симптоме инфекције дисајних путева

-          Не излазити и не мешати се са људима ако имате симптоме инфекције дисајних путева

-          Одложити заједничке прославе, дружења и окупљања17 март 2020

Учење на даљину

Поштовани родитељи и ученици,

Са поносом вас обавештавамо да је наша школа обезбедила техничке предуслове за учење на даљину, одговарајући на упутства које смо добили од Министарства просвете о начину организовања наставе у време ванредног стања.

Као платформу за рад користимо, још од 2011. године, Google for Education https://classroom.google.com коју су до сада употребљавали само наставници.  У складу са новонасталим потребама и обавезама, користећи већ наставницима познату платформу, настава ће се (поред часова на РТС-у) обављати путем Google Classroom https://classroom.google.com платформе за учење на даљину.

Успели смо да за један дан отворимо корисничке налоге за свих 627 ученика. Они су распоређени по групама- одељењима, којима управља разредни старешина.

Приликом формирања налога, водили смо рачуна о заштити података о личности. Свима су додељени налози који нису са именом и презименом, како би се задржала анонимност ван одељења. Лозинке које су јавно додељене, морају да се при првој пријави замене другим, тако да оне нису више познате администраторима и наставницима.

Сваки ученик ће од разредног старешине добио свој налог и лозинку. Осим овога, од својих разредних старешина ћете добијати кодове за приступ наставним садржајима које за вас буду остављали наставници-(презентације, задаци, тестови…).

Очекујемо да ученици свакодневно посећују Гугл учионицу, јер ће сваки дан имати нове садржаје или задатке.Учење на даљину
27 март 2020

Измена школског календара

Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је одлуку о измени Правилника о календару образовно-васпитног рада основних школа за 2019/2020 и Правилника о календару образовно-васпитног рада средњих школа за 2019/2020. годину како би се оптимално и функционално користило време ученика у периоду када је планиран пролећни распуст.

Уместо раније планираног распуста од 13. до 20. априла за основне школе у Републици Србији, без територије Војводине, настава на даљину одвијаће се према најављеном распореду од 13. до 16. априла, а за средње школе 15. и 16. априла 2020. године.

Наставак похађања наставе на даљину и за основне и за средње школе планиран је од 21. априла 2020. године, док ће у пеиоду од 17. до 20. априла бити емитoвани пригодни едукативни садржаји у вези са празником и садржаји који су у функцији квалитетног коришћења слободног времена.Измена школског календара