1   - следећа страна 

Настава Грађанског васпитања ван школе

7/1 у посети Свратишту

Одељење 7/1 је час Грађанског васпитања имало ван школских просторија. Наиме, од средстава прикупљених на турниру у току Дечје недеље, дечаци и девојчице поменутог одељења наше школе купило је средства за хигијену, прикупило одећу и однели у Свратиште. Деца која посећују Свратиште су им у знак захвалности направили честитку.

Горана Влашић

http://www.osvladaaksentijevic.edu.rs/upload/thumbnail.jpg


Радионица Црвеног крста Палилула "Здрав осмех" у III-2

Информације из прве руке

У одељењу III/2 волонтери Црвеног крста Анита Марковић (школовани зубни техничар) и Лука Вучковић (студент на Стоматолишком факултету)  су одржали радионицу ,,Здрав осмех''.
Волонтери су говорили о настанку каријеса, о одржавању хигијене зуба, о редовној посети зубару и о мерама превенције.
Ученици су научили: колико зуба има одрасла особа, шта су секутићи, кутњаци и очњаци, шта је то плак и како се отклања, која је улога десни, зашто зуб промени боју, шта значи када је зуб ,,мртав'', колико пута годишње треба посетити стоматолога, када треба мењати четкицу...
Ученици су касније на моделу зуба показали стечено знање о одржавању хигијене зуба.

 

Учитељица Снежана Пантић

http://www.osvladaaksentijevic.edu.rs/upload/74411240_554009328507157_3151200166292226048_n.jpg


Обавештење за родитеље

Тремин за одржавање великих отворених врата

Поштовани родитељи,

Обавештавамо вас да ће прва велика отворена врата у школској 2019/20. години бити одржана у четвртак, 31. октобра од 18 сати.

Први класификациони период завршава се до краја друге недеље новембра.


Трка за срећније детињство

Јесењи крос

Хуманитарно-спортска манифестација Црвеног крста Палилула, „Трка за срећније детињсво“,  сваке године у октобру окупи ученике основних и средњих школа који желе да се са вршњацима надмећу у трчању на ОФК Београд . Ове године датум трке је био 17. октобар. Куповином стартног броја у вредности од 50 динара учесници истовремено узимају учешће и у прикупљању средстава за решавање социјалних проблема ученика са палилулске општине. Заинтересованост учесника је била толика да су се купони куповали на самом месту трке. Пред куповине стартних бројева, ученици у сакупљали и добровољни прилог. На нивоу школе укупно је сакупљено 15 510 динара. Посебно хвала одељењима I₁, I₃,  III₃, IV₁ , IV₂ и IV₃  која су се итакла као велики хуманитарци.

Мото трке је гласио „Имамо циљ, дођи на старт“. Позиву на трку одазвало се око 1000 палилулских ученика, а најуспешнији тркачи награђени су медаљама и дипломама.

"Важно је учествовати...!"

Ученици наше школе, вратили су се са чак девет освојених медаља:

Чарна Арсић I₁ - прво место

Нина Павић I₃ - друго место

Теодора Бачић II₂ - прво место

Милена Миловић II₁ - друго место

Уна Мајкић IV₁ - прво место

Катарина Марковић IV₃ - друго место

Милош Милићевић V₄ - прво место

Огњен Савовић V₃ - треће место

Алек Лазић VII₃ –треће место

 

Свака част спортисти!!!

http://www.osvladaaksentijevic.edu.rs/upload/thumbnail (10).jpg


Нови чланови дечје библиотеке "Чика Јова Змај"

Прва посета библиотеци одељење 1-3

У знаку обележавања Дечје недеље, учитељице одељења 1-3 су повеле своје ученике у посету библиотеци, и то не обичној, него правој дечјој библиотеци. Циљ је био да се деца упознају са простором и услугама које библиотека поседује и нуди. 

На самом почетку су упознати са начином изнајмљивања, чувања и враћања књига, касније су ученици имали прилику да покажу своје знање са којим су дошли у библиотеку, колико у ствари познају бајке препознавањем делова бајки који су били понуђени на великом екрану. Слушали су и имали прилике да прате слике из књиге "Дедина веома дуга брада", након чега је уследило групно излагање бајке на основу задатог почетка, од лего коцкица су правили мини сценарио и договарали се како ће се бајка завршити.

И наравно, кући су се вратили са поклоном у рукама. Сваки ученик је добио чланску карту, да може са родитељима да оде у библиотеку и позајми књигу за читање.

 

Учитељице Милена и Бојана

http://www.osvladaaksentijevic.edu.rs/upload/thumbnail (1).jpg


1   - следећа страна