1   - следећа страна 

Дечја недеља 2021. године

Ликовна радионица старијих разреда

Наша школа учествовала је у предложеним активностима за "Дечију недељу" 2021.Организована је радионица традиционалног цртања кредама у школском дворишту.
Дечија недеља је прилика да деца остваре максимум својих потенцијала .Стога је ове године, Дечија недеља била обележена под слоганом, чија инспирација су стихови песме Дете, нашег великог песника Љубивоја Ршумовића:

ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ
ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ

http://www.osvladaaksentijevic.edu.rs/upload/VIII3 DEČIJA RADIONICA.jpg


Дан сећања на жртве Холокауста

Клуб Уједињених нација - извештај

      Kлуб за Уједињене нације Основне школе „Влада Аксентијевић“ обележио је Дан сећања на жртве Холокауста, посетивши споменик подигнут у славу свих жртава са подручја бивше Југославије на Старом Сајмишту. Ученици су посетили Старо сајмиште 26.01.2021. године, и за време обиласка су  разговарали о жртвама, али и њиховим спасиоцима о којима су слушали на тематској настави.

       Kако би што више ученика било упознато са Даном сећања на жртве Холокауста,   Kлуб за Уједињене нације на челу са наставницом историје Марином Радичевић се прикључио тематској настави Холокауст у сарадњи са наставницом немачког језика, Весном Лукић, тако да је Холокауст био тема на часовима историје и немачког језика. Активност је прерасла у прављење паноа на немачком језику у чему су учествовали ученици од VI до VIII разреда. Захваљујући овој сарадњи ученици наше школе су имали прилику да се упознају са историјом Другог светског рата али и са тим да је немачки језик, језик уметности и културе, заоставштина западне цивилизације, а не огледало Трећег рајха.

       Велики допринос, упознавању са термином холокауст и херојима који су спашавали људе и децу од слања у логоре, имало је и предавање школског педагога Бојане Милутиновић „Праведници међу народима“ који су добили то признање од Републике Израел захваљући спашавању Јевреја, а нарочито деце од слања у радне логоре.

    Тако је у духу светосавља пружена рука помирења, а велика слава и празник нашег народа обележен и подсећањем на невине жртве Другог светског рата, са циљем да се тако нешто никад не заборави, а самим тим и не понови.

 

http://www.osvladaaksentijevic.edu.rs/upload/thumbnail.jpg


Септембар месец безбедности деце у саобраћају

Радионица Црвеног крста за најмлађе ученике наше школе

У четвртак, 29. септембра 2021. године волонтери Црвеног крста Палилула одржали су едукативну радионицу о начину понашања у саобраћају нашим најмлађим ђацима.

Кроз низ занимљивих игрица и активности, првацима је дочарано како да на најбезбеднији начин прелазе улицу и постану активни учесници у саобраћају на најбезбеднији начин.

http://www.osvladaaksentijevic.edu.rs/upload/243764313_4371590156221698_3404377127347969294_n.jpg


Полазак у школу

Обавештење за ученикеи родитеље

Школска 2021/22. година почиње за ученике у среду, 1.септембра по стандардној организацији рада (цела одељења на непосредној настави у школи).

Ученици од првог до четвртог разреда су на настави сваке недеље пре подне, а након часова, организује се рад продуженог боравка.

Плава смена, односно ученици петог и седмог разреда прве недеље биће на насгави пре подне, од 8 сати.

Црвена смена, односно ученици шестог и осмог разреда, прве недеље похађају наставу после подне, од 14 сати.

Часови за све ученике трају по 45 минута. 

За ученике првог разреда биће организован свечани пријем 1. септембра у 9 сати. Уколико временске прилике буду дозвољавале, окупљње првака са родитељима је у школском дворишту. Уколико буде кише, окупљање ће бити у холу школе. У том случају молимо родитеље да са учеником/ученицом у холу буде присутан само један пратилац, због затвореног простора ограничене величине.

Спискови одељења првог разреда и распоред нових ученика од другог до осмог разреда биће истакнути на вратима школе 31. августа после 12 сати.

Родитељи ученика првог и другог разреда који су платили уџбенике добиће од учитељица потврде за рефундацију трошкова првог септембра. Рок за достављње доказа ради рефундирања трошкова је до 30. септембра.

Радујемо се регуларном почетку школске године. Како бисмо ову школску годину спровели најдуже што можемо у што редовнијим условима, чувајући тако и ваше и наше здравље, молимо ученике и родитеље да се строго придржавају епидемиолошких мера ради превенирања заражавања (правилно и редовно ношење маски, дезинфекција радне површине, редовно прање руку, одржавање социјалне дистанце, изолација у случају појаве болести у породици или болести ученика).

О моделу похађања наставе добијаћемо информацију на недељном нивоу, од Школске управе. 

Свим ученицима, а посебно првацима желимо срећан почетак школе!


Родитељима будућих првака

Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ

И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Потребно је да:

-          Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs

-          Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)

-          Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

-          Извод из матичне књиге рођених

-          Уверење о пребивалишту

-          Уверење о похађању припремног предшколског програма

-          Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.


1   - следећа страна