1   - следећа страна 

13. Ускршња играријада по реду

Најомиљенија школска манифестација

22. априла 2024. године одржала се 13. по реду популарна "Играријада". Ученици првог и другог разреда су имали прилику да се међусобно надмећу у штафетним играма. Дечица су била обучена у једнобојне мације - свако одељење представљали су зечићи са ушима у боји мајица. 

Игре су се увежбавале недељама пре самог догађаја, одељењски су се украшавали шаблони великих јаја и осмишљавали слогани. 

На сам дан Игаријаде зечићи су демострирали колико брзо могу да скачу са лоптом између ногу, да скачу на великим лоптама, колико спретно могу да носе јаје у кашики заобилазећи чуњеве, скачу у џаковима и наводе једни друге да проналазе јаја затворених очију. 

Најспретнији и накреатинији су освојили завидна прва места и то:

одељење 1-3 је освојило 1. место у штафетним играма у категорији првог разреда,

одељење 2-3 је освојило прво место у штафетним играма у категорији другог разреда,

Титулу за најлепше јаје однело је у своју учионицу одељење 1-1. 

Свим учесницима честитке на ангажовању, доброј енергији и ентузијазму!

Велико хвала "Imleku" спонзору овогодишње Играријаде.


Дан планете Земље

22. април 2024.

22. априла обележен је Дан планете Земље.

У оквиру eTwinning пројекта и наставе енглеског језика, технике и технологије и грађанског васпитања ученици су током марта и априла имали прилике да разговарају о еколошким проблемима који свакодневно угрожавају екосистеме и доводе до губитка биодиверзитета.

Својим активним учешћем покушали су да подигну свест о томе у својој заједници. Четвртаци су радили на постерима са слоганима који шаљу поруку о томе шта предузети да наша Земља буде здравија и чистија. Такође су глумили у скечу ''Food chain'' са циљем да укажу на значај свих живих бића у оквиру екосистема.

Петаци су рециклирали старе пластичне кесе, ткали и израдили нову и бољу кесу за куповину. Седмаци су својим примером показали како треба да изгледа одговоран грађанин који брине о својој околини тако што су очистили од смећа део насеља у близини Дунав станице.


Mein Lieblingsgericht

У оквиру пројекта „Mein Lieblingsgericht“ који су ученици 7/3 одељења радили на часовима немачког језика, издвајају се два видеа, која желимо да поделимо као пример добре праксе.

Ученик Рајко Дедић је правио кифлице, а ученица Дуња Пешић је спремала питу са јабукама.

Уживајте.

Guten Appetit J


ПАЖЊА, ПАЖЊА, ДАЈЕ СЕ НА ЗНАЊЕ, 23. АПРИЛА НАС ЧЕКА ВЕЛИКО ИГРАЊЕ!

Још једна Ускршња играријада у низу...

Драги родитељи, баке, деке, родбино, пријатељи... У уторак, 23. априла, са почетком у 10.30 часова ће се одржати још једна Ускршња играријада за ученике првог и другог разреда. Уколико нас временске прилике буду послужиле, позвани сте и добродошли да бодрите наше малишане у школском дворишту. У случају кише и лошег времена, манифестација ће се одржати у фискултурној сали у којој неће бити простора за публику. Надамо се сунцу, навијању и дружењу! :)


St. Patrick’s Day

Ученици другог разреда су и ове године 17 марта обележили Дан Светог Патрика

На часу Енглеског језика су се упознали са културом и обичајима народа из земље енглеског говорног подручја. Бојили су, сецкали и лепили симболе Ирске , листове детелине и дугу.
Видели су како се овај празник обележава у Ирској и Америци, а највише им се допао традиционални ирски плес.


1   - следећа страна