1   - следећа страна 

100 дана школе

Колико смо порасли, колико смо спретнији и паметнији

Удељењу  1/1 је обележено 100 дана школе, тако што смо нацртали, исецкали и обојили моделе наших шака. Цртеже смо полепили по табли и исписали испод њих бројеве до 100, бројећи по 5. Затим смо направили круне и украсили порукама "100 дана сам паметнији". На крају смо сликањем и видео записом забележили цео завршни пројекат поздрављајући тате, маме и другаре.

Учитељица Гоца и другари

http://www.osvladaaksentijevic.edu.rs/upload/thumbnail.jpg


Новогодишња приредба 1-1

"Деда Мразеви Злица и Добрица"

Новогодишња приредба "Деда Мразеви Злица и Добрица" одржана је у одељењу 1/1 27.12. 2019. године у 17 часова. Приредби су присуствовали: родитељи, баке, деке, учитељи, наставници и педагог школе. 

Ученици су приказали занимљив и духовит текст одличном глумом. Сценарио је био прожет песмама "Кад смо били бебе" и "Нова година је ту" као и многобројним плесним тачкама: Шпански плес, "Здраво војско", "Бе-бе", "Сањајте"(балетска тачка), "Ја волим само себе" (плес Деда Мразова). Соло ритмичком тачком се представила Чарна Арсић, која је освојила  треће место на школској манифестацији "Покажи шта знаш". На крају програма учесници су отпевали песму "Нова година је ту" а после тога се својим изванредним рецитовањем представио Филип Ђурић, који је претходног дана на школској манифестацији "Покажи шта знаш" освојио прво место и понео престижну титулу "Звездица школе".

Учитељица Гоца

http://www.osvladaaksentijevic.edu.rs/upload/thumbnail (9).jpg


Еко кутак

Украшавање јелке испред школског улаза

Наша јелка, која се налази код главног улаза у школу,  дочекаће Нову годину окићена украсима направљеним од рециклажног материјала.

Ученици 5. разреда  израђивали су украсе од пластичних кеса, ученици 6.разреда од тетрапака а ученици 7. разреда од лименки.

У наставку ћете видети фотографије ђака како израђују украсе и, наравно, наше окићене јелке.

http://www.osvladaaksentijevic.edu.rs/upload/20191218_093905.jpgШКОЛСКИ ЗЕЛЕНИ ПРЕСС

Наши шестаци и осмаци награђени су на конкурсу "ШКОЛСКИ ЗЕЛЕНИ ПРЕСС“ зa фото-есеј (серија фотографија)

Циљ „ШКОЛСКОГ ЗЕЛЕНОГ ПРЕССА“ је да се ученици укључе у препознавање добрих и лоших примера заштите животне средине у школи, око школе, у свом месту становања, у околини места становања.

8/1 за фото-есеј : Еко едукација

У наставку ће бити њихови фото-есеји

                      Вршњачка еколошка едукација

Враћајући се са великог одмора, Андреј и Милош су необазриво бацили отпатке од ужине на под. Видевши то, Елена и Сандра су одлучиле да дечацима покажу како да очувају животну средину.
Одвеле су дечаке до канти за рециклажу у школи и помогле им да схвате да рециклирање није тешко.

http://www.osvladaaksentijevic.edu.rs/upload/1.jpg


1   - следећа страна