1   - следећа страна 

Захвалница

Дивно изненађење и признање! У Центру културе, где се одржавају професионалне позоришне представе и где гостују афирмисана културно-уметничка друштва, препознат је квалитет, ентузијазам креативност деце и наставника. Срећа за све нас, учеснике "Бајке у плавом". Још вредније признање за мене је да љубав, у свим својим облицима, увек побеђује.


Дан мушкараца

Активности одељења I/1 и I/2

Ученици одељења I/1 и I/2 су направили изненађење за своје тате и деке направивши им честитке поводом Међународног дана мушкараца. Осмишљавали су дезене кравата, лептир машни, правили и бојили кошуље, цртали своје Супер тате и Супер деке и писали им поруке. Свим нашим драгим татама, декама, браћи, стричевима и ујакама желимо срећан Дан мушкараца!

Учитељице Марија и Теодора


Јесен у нашој школи

Активности ученика у продуженом боравку

Ученици одељења I/1 и I/2 су са својим учитељицама украшавали хол и школске паное јесењим мотивима. Јесен је стигла у нашу школу у пуном сјају.

Учитељице Марија и Теодора


Међународни дан толеранције

16. новембар обележен радионицама са ученицима старијих разреда

Почетак ове школске године обележен је активностима Клуба за УН, у нашој школи. Прошле године смо ове важне датуме обележили сакупљањем помоћи и сарадњом са Црвеним крстом у нашој општини, ове године серијом радионица о толеранцији, које је наставница Данијела Андрејић спровела на својим часовима.

Кроз низ задатака који развијају машту, као што је свет мишића који не виде али откривају свет око себе, ученици наше школе су се упознали са толеранцијом и значењем које она има за њих.

Као резултат радионица, настао је пано, а овом приликом се захваљујемо наставници Данијели Андрејић и ученицима учесницима у радионици: Ксенији Лазић 8/3, Луки Лончаревић 8/3, Петру Виденичару 8/3, Марку Миленковићу 8/3, Марку Новаковићу 8/3, Ђорђу Русићу 8/3, Аники Миљковић 8/4.


Teen Talk 2022

Конференција за младе из области образовања, психологије, глуме, музике, спорта и других друштвено-социјаних структура

Ученици осмог разреда, представници Ученичког парламента у пратњи педагога школе Бојане Милутиновић присуствовали су Конференцији за младе „ Teen Talk 2022“. Ученици су пратили предавања стручњака из области образовања, психологије, глуме, музике, спорта и других друштвено-социјаних структура које третирају потребе и навике тинејџера. Конференцију је свечано отворила госпођа Тамара Вучић, која је са ученицима поделила сегменте свог тинејџерског периода и искрено говорила са каквим дилемама се суочавала у периоду адолесценије.

Међу предавачима је био велики број личности из јавног живота, прослављени глумац Милош Биковић и познати кошаркаш Сава Лешић указали су младима на опасности које би требало да препознају и како да се одупру искушењима која им се намећу, о улози породице као примарне подршке и постављањем јасног циља који треба да следе. На ову тему своје стручно мишљење изнела је и докторка  Марија Дабетић (Институт за ментално здравље),  и Ламбе Ђоролијевски (пензионисани инспектор 4. одељења београдске полиције, одељења за борбу против дрога).

Нутрициониста Ана Петровић у панелу на тему здравих животних навика је указала на важност квалитетнијег начина живота и исхране.

Поред ових тема, ученици су се ближе упознали са ХПВ вакцином, која је како је истакла проф. др Сања Радојевић Шкодрић прва бесплатна препоручена вакцина у Србији. О њеној примени и превенцији окупљенима су се обратили поред проф. др Сање Радојевић Шкодрић и др Ана Банко, вирусолог, др Александар Ћетковић и др Јелена Митровић, педијатар.

Проблем породичног и вршњачког насиља отворили су заједно са Горданом Племић из Удружења “Родитељ” заменик јавног тужиоца Тијана Ле Ру и Милорад Сулејмановић из Одељења за борбу против малолетничке деликвенције, указавши присутнима на важност пријаве сваког облика насиља као првог корака у решавању овог проблема.


1   - следећа страна