Весело и креативно

Шестог априла се у ОШ „Влада Аксентијевић“ одиграла трећа Ускршња играријада,  манифестација која претендује да постане традиција  наше школе.  Одржава  се сваке године  уочи Ускрса и пролећног распуста. Намењена је ученицима нижих разреда.   Ове године су на њој учествовали ученици 1. и 2. разреда. Све се одиграло у школском дворишту. Играријаду је у 11 часова свечано отворила директорка школе Слободанка Матковић.

Манифестација је обухватала  ликовну радионицу  и  такмичарске штефетне игре.  У ликовној радионици  деца су своју креативност исказала кроз фарбање јаја  и креативно осликавање дворишта. Свако одељење је добило своје огромно јаје које су ученици заједнички осликавали изабраном техником - техником колажa, акварелом, темпером, спрејом, лепљењем апликација, па и једном сасвим новом техником у којој је младо поврће и цвеће употребљено као материјал за украшавање.  Украшена јаја су након манифестације изложена у холу школе. Сва јаја ученици су  са учитељицама, претходно направили техником папир-машeа, од рециклираног папира и пластичних кеса..
Школско двориште ученици су  осликавали кредама у боји, a у осликавање су се, са такмичарским жаром, укључили и родитељи и млађа браћа и сестре ученика, који су се нашли у публици, трудећи се да допринесу победи као и радости дружења и игре. 

У такмичарско штафетним  играма ученици су били у прилици да  покажу своју спретност, вештину, умеће креативног решавања задатака, борбеност и такмичарски дух.
Ученици су и овогодишњу Ускршњу играријаду дочекали са посебном радошћу. Такмичење је трајало два сата, а атмосфера је све време била весела и узаврела од жеље за победом.           
Након извршених задатака и настојања да се нађе најкреативније решење, жири је прогласио победнике. У категорији фарбања ускршњег јајета најуспешније је било одељење I/3, а друго и треће место заузела су одељења I/1 и II/2.  У категорији штафетних игара у првом разреду је победило одељење I/1, а у другом разреду прво место су поделила одељења II/2 и II/3.   Сви учесници и публика добро су се забавили a победницима су додељене слатке награде наших спонзора.
Ова манифестација има за циљ да се сви присутни на њој добро забаве и да деца осете радост великог хришћанског празника и овај дан памте као један од посебних дана у својој школи.     

Биљана Љубисављевић

Користимо прилику да ученицима II/2, њиховим учитељицама Сањи и Андреи, и родитељима ученика упутимо јавно извињење због грешке која се догодила приликом проглашења победника на самој Играријади, Наиме, грешком је само одељење II/3 проглашено као првопласирано.

ПРВО МЕСТО ДЕЛЕ ОДЕЉЕЊА 2/2 И 2/3! Овим путем ту грешку исправљамо.