Упис детета у први разред основне школе

ПРИЈАВЉИВАЊЕ ДЕЦЕ КОЈА НЕ ПРИПАДАЈУ ТЕРИТОРИЈАЛНО, ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2024/25. ГОДИНЕ

Породице будућих првака које не станују на територији коју покрива ОШ "Влада Аксентијевић" (не припадају територијално), имају могућност да изразе жељу да њихова деца, будући прваци постану наши ученици. Потребно је да у школи, почев од 10. јануара до, најкасниje, 31. јануара 2024. године, у времену од 9-13 сати сваког радног дана, предате

- молбу за упис и

-попуњени формулар који можете преузети овде.

Молбе се не примају после 31. јануара.

Предност приликом уписа имају деца која притадају школи територијално, а затим деца чија су старија браћа или сестре већ ученици наше школе (и поднели су молбу за упис до краја јануара, уколико не припадају територијално).

Школа ће до 1. априла 2024. године евидентирати у електронску апликацију за упис првака све молбе за упис деце која јој територијално не припадају, а које су предате до 1. фебруара 2024. године.

Информација о решавању молбе за упис биће послата поштом на адресу становања, или електронском поштом, до 30. априла. Они чије су молбе решене позитивно, требало би након примања обавештења из школе да закажу термин тестирања (уписа) електронским путем, као и они који прирпадају територијално. Молимо родитеље чија деца немају територијалну припадност, да не заузимају термине за тестирање уколико нису добили обавештење да је њихова молба прихваћена, јер у том случају дете не може да буде тестирано.

 

ПРИЈАВЉИВАЊЕ ДЕЦЕ КОЈА ПО ТРЕИТОРИЈИ ПРИПАДАЈУ ОШ "ВЛАДА АКСЕНТИЈЕВИЋ"

Тестирања предшколаца за упис у први разред ове школске године вршиће се од 01. априла,  до 31. маја 2024. године. У поступку провере спремности на основу мишљења психолога, односно педагога, школа може да препоручи:

1. упис детета у први разред

2. упис детета у школу након годину дана, уз похађање припремног предшколског програма.

Родитељи који припадају територијално, моћи ће почев од друге половине марта, електронским путем преко Портала еУправа. у апликацији еЗаказивања за упис и тестирање да закажу један од понуђених термина за тестирање, тј. упис. 
Преко апликације еУпис вршиће се преузимање података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденција пребивалишта и подаци о обављеном лекарском прегледу и накнадно, Уверење да је дете завршило предшколски програм). Уколико је лекарски преглед обављен код приватног лекара, биће потребно да родитељ резултате прегледа однесе педијатру у Дому здравља, који ће их евидентиреати у програму и отворити привремени картон који ће бити коришћен за систематске прегледе и праћење развоја детета.

Упутство за е заказивање

У први разред школске 2024/2025. године уписују се деца рођена од 1. марта 2017. до краја фебруара 2018. године, а упис почиње у понедељак, 1. априла 2024. године.

Уколоко родитељ не може или не жели да закаже термин електронским путем, већ се одлучи да позове школу, овлашћено лице ће заказати термин у електронској апликацији у име родитеља. 

Све додатне информације у школи можете добити  уколико се обратите на мејл административне службенице: milena.lazarevic@osvladaaksentijevic.edu.rs

У наредним данима ћемо вас редовно обавештавати о  новим информацијама које будемо добијали од надлежних институција. 

  

Има ли за породицу веће среће,

него кад првак у школу креће?

Кад почне прва слова да сриче,

и из Буквара чита приче.

Све то и друго, учи у школи,

па како да је онда не воли?

Стрпајте у торбу књиге и снове,

и играчке, школа вас зове.

Милорад Кнежевић, наставник српског језика у ОШ Влада Аксентијевић

 

Да би се прибавила потврда од лекара која је потребна за упис у школу, родитељ треба са дететом да оде у Дечији диспанзер Дома здравља ради обављања свих потребних специјалистичких прегледа за упис у први разред. Ученик не може да буде уписан у школу и не може добити термин за тестирање, без обављених прегледа и добијања потврде од лекара.

Нашу школу карактерише:
- Квалитетна настава која омогућава добру пролазност осмака у жељене школе и задржавање успеха у средњој школи. Више година уназад, наши ученици константно постижу најбољи успех на општини на Завршном испиту.
-Били смо међу првим школама које су приликом оцењивања квалитета рада школа, добиле највишу оцену.
-Од школске 2012,13. године, сви ученици од првог до четвртог разреда похађају наставу пре подне, а после подне је организован продужени боравак засебно, у сваком одељењу млађих разреда. Ученици који похађају продужени боравак, могу да остану у школи по потреби до 17 сати.

-Боравком су обухваћени ученици од првог до четвртог разреда.
- У нашој школи постоји висок ниво безбедности ученика и осмишљене превентивне активности.
- Добро организоване ваннаставне активности и висока обухваћеност деце различитим културним, спортским и друштвеним активностима
-Енглсеки језик од првог разреда.
- Немачки језик од петог разреда.