Упис детета у први разред основне школе

Влада Републике Србије донела је одлуку да се, услед тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави наставни рад у свим основним и средњим школама. (Службени гласник РС, бр. 30/2020 од 15.03.2020. године)

Упис у први разред ове школске године вршиће се почев од 01.04. 2020. године преко Портала еУправа.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Кабинетом Председника Владе и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу припремило је нове процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину.
Наведене процедуре имају за циљ да поједноставе, у административном смислу, упис деце у први разред основне школе, како родитељима, односно другим законским заступницима деце, тако и школама.
Тако ће родитељу почев од 1.04.2020. године бити омогућено да електронским путем искаже интересовање за упис детета у одређену школу на територији Републике Србије преко Портала еУправа. Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу.
На порталу еУправа, по дефинисању датума уписа у основну школу, биће доступна услуга еЗаказивања за упис и тестирање која ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу.
Преко апликације еУпис вршиће се повлачење података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденција пребивалишта и подаци о обављеном лекарском прегледу).

Упутство за е заказивање

У први разред школске 2020/2021. године уписују се деца рођена од 1. марта 2013. до 1. марта 2014. године, а упис почиње у среду, 1. априла 2020. године.

Све додатне информације можете добити  уколико се обратите на мејл: milena.lazarevic@osvladaaksentijevic.edu.rs

У наредним данима ћемо вас редовно обавештавати о  новим информацијама које будемо добијали од надлежних институција. за

 

Након што се пријавите на Порталу еУправе и искажете интересовање за упис детета у први разред наше школе, позивамo вас да попуните упитник за потребе школе:

Линк за упитник за упис упрви разред школске 2020/21. године

Има ли за породицу веће среће,

него кад првак у школу креће?

Кад почне прва слова да сриче,

и из Буквара чита приче.

Све то и друго, учи у школи,

па како да је онда не воли?

Стрпајте у торбу књиге и снове,

и играчке, школа вас зове.

Милорад Кнежевић, наставник српског језика у ОШ Влада Аксентијевић

 

Да би се прибавила потврда од лекара која се предаје у школи, родитељ треба са дететом да оде у Дечији диспанзер Дома здравља ради обављања свих потребних специјалистичких прегледа за упис у први разред.

Нашу школу карактерише:
- Квалитетна настава која омогућава добру пролазност осмака у жељене школе и задржавање успеха у средњој школи. Више година уназад, наши ученици константно постижу најбољи успех на општини на Завршном испиту.
-Били смо међу првим школама које су приликом оцењивања квалитета рада школа, добиле највишу оцену.
-Од школске 2012,13. године, сви ученици од првог до четвртог разреда похађају наставу пре подне, а после подне је организован продужени боравак који пружа могућност да деца остану у школи по потреби до 17.30. Поред израде домаћих задатака и слободиних активности деце у току продуженог боравка одржавају се секције.

-Боравком су обухваћени ученици од првог до четвртог разреда.
- У нашој школи постоји висок ниво безбедности ученика и осмишљене превентивне активности.
- Добро организоване ваннаставне активности и висока обухваћеност деце различитим културним, спортским и друштвеним активностима
-Енглсеки језик од првог разреда.
- Немачки језик од петог разреда.
- Факултативна настава кинеског језика од другог разреда