Поштовани родитељи и ученици,

Са поносом вас обавештавамо да је наша школа обезбедила техничке предуслове за учење на даљину, одговарајући на упутства које смо добили од Министарства просвете о начину организовања наставе у време ванредног стања.

Као платформу за рад користимо, још од 2011. године, Google for Education  коју су до сада употребљавали само наставници.  У складу са новонасталим потребама и обавезама, користећи већ наставницима познату платформу, настава ће се (поред часова на РТС-у) обављати путем Google Classroom  платформе за учење на даљину.

Успели смо да за један дан отворимо корисничке налоге за свих 627 ученика. Они су распоређени по групама- одељењима, којима управља разредни старешина.

Приликом формирања налога, водили смо рачуна о заштити података о личности. Свима су додељени налози који нису са именом и презименом, како би се задржала анонимност ван одељења. Лозинке које су јавно додељене, морају да се при првој пријави замене другим, тако да оне нису више познате администраторима и наставницима.

Сваки ученик ће од разредног старешине добио свој налог и лозинку. Осим овога, од својих разредних старешина ћете добијати кодове за приступ наставним садржајима које за вас буду остављали наставници-(презентације, задаци, тестови…).

Очекујемо да ученици свакодневно посећују Гугл учионицу, јер ће сваки дан имати нове садржаје или задатке.